İznik Alan Başkanlığı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İznik’in UNESCO Dünya Miras Listesi sürecini ve ICOMOS’un İznik’  te gerçekleştireceği  teknik ziyaretin kapsamı hakkında yerel halk için İznik Alan Başkanlığınca bilgilendirme toplantımızı da gerçekleştirdik. Toplantıda Alan Başkanımız Doç.Dr.Şehnaz Eraslan Alıgüzel, İznik”in  Dünya Miras Listesi için adaylık sonucunun 2024 Haziran ayında  yapılacak Dünya Miras Komitesi toplantısında karara bağlanacağını ve bu kararı büyük ölçüde etkileyecek UNESCO “nun danışma organı olan ICOMOS”un İznik’e geleceğini ve alan için teknik değerlendirme yapıp  alanın özgünlük ve bütünlüğüne , koruma durumuna yönelik bir rapor yazacağını ifade etti. Toplantıya iştirak eden konuklarımıza ,Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Bursa Büyükşehir ve İznik Belediyesine teşekkür ederiz.